За директни поръчки
           0885 603 325

Количка0Продукта/и

Вашата количка е празна

Продуктът беше успешно добавен в количката.

Каква караоке колона да избера?

Ако се занимавате с анимация или просто искате да притежавате караоке колона за купони, този кратък гайд е задължителен.

Размерът има значение – 12 или 15 инчова караоке колона?

И двете опции имат своите предимства и недостатъци.

Плюсовете на 12 инчовата караоке колона са основно два – размер и звук. 12 инчовата колона е с около 10 см. по-ниска и с около 2,5 – 3 кг. по-лека. Звук – поради по-малкия размер бас, средните честоти (човешките гласове) звучат една идея по-добре, спрямо 15-ките.

Едно от най-важните предимства при 15-те инча е, че при по-големия басов говорител има значително по-малки изкривявания, както и факта, че при еднаква мощност, 15 инчовата звучи много по-силно, а това е от съществено значение, особено, ако се работи на открито.

Изборът на караоке колона се базира на нуждите ви. Ако се търси сила на звук, темпо и ритъм /ползва се за танци, аеробика, гимнастика и т.н./, то в такъв случай 15 инчовата караоке колона би била по-подходящия избор. От друга страна, ако се гони чистота на звука /колоната се ползва основно за пеене/ и компактност., то по-малкият размер е перфектния избор за вас.

Друга важна подробност, която трябва споменем, е че при двата размера параметрите на всичко останало са почти идентични - усилватели, мощност,  капацитет на акумулатора и т.н. и поради това, винаги бихме предпочели 15 инчовата колона.

Още едно преимущество на 15-те инча е, че двата размера колони имат почти еднаква консумация на енергия от акумулатора, но 15 инчовата караоке колона се чува значително по-силно. За тези от вас, които искат да имат "най-доброто от двата свята" разполагаме с модел караоке колона (PS212H) с два 12 инчови басови говорителя, при който качеството на звук и мощност е безкомпромисно, а разликата в цената е незначителна. Като минус отчитаме факта, че е малко по-голяма и по-тежка.

Как да различим качествената караоке колона?

Всеки от вас, който се интересува от аудио техника, би трябвало лесно да различи качеството от боклука и тук ще изброим няколко важни фактора, които ще са полезни и на тези от вас, които имат малко или никакъв опит в тази сфера. Важно е да се каже, че почти всички търговци предлагат продукти с параметри, които са много далеч от реалните. За да се ориентирате по-лесно, разгледайте параметрите на караоке колоната, например, не е възможно колоната да е мощна, но с малък капацитет на акумулатора. Ако имате физически достъп до нея, разгледайте отзад, вижте модела на крайното стъпало и потърсете информация в интернет.

Дори и само по снимка, можете да видите как са подредени потенциометрите отзад, ако са в права линия, това означава, че са на една платка и тук вече говорим за продукт с ниско качество. При качествените колони потенциометрите са наредени в модули, за да може впоследствие при наличие на проблем, да се отремонтират. Това е от съществена важност при избора ни!

Високите честоти!

По този параграф няма какво много да се каже. Най-важното е високочестотният говорител да е магнитен. При евтините и некачествените варианти масово се използват пиезоговорители, което неминуемо води до силно изкривяване на звука.

Отделният смесител - задължително условие!

Повечето караоке колони се смесват с един потенциометър, но ако се наложи да се включи допълнителен източник на звук /било то още един микрофон, телефон, китара и т.н./  възниква проблем. Поради тази причина е задължително да има отделен смесител. Благодарение на него, разполагате с куп настройки и възможности, за да направите по-лесно баланса на звука между музиката и допълнителния източник.

Тук ще вмъкнем и функцията "TALKOVER". Всеки от вас, който е работил като аниматор или дисководещ по заведения и събития, знае колко е досадно и дразнещо да се намаля на ръка звука на музиката, за да изпъкне звука на микрофона. С тази функция, този проблем напълно отпада - преливанията са автоматични и стават много плавно.

Информационен дисплей - изключително полезна екстра!

Тук вече говорим за удобство. Този дисплей показва не само номер на песента, но и името, като допълнителна екстра имате възможност да търсите песни по директория. В масово продаваните караоке колони дисплеите са много опростени.

Колкото повече входове и изходи, толкова по-добре!

Възможността да се включват външни устройства, допълнителни микрофони и всякакви други източници на звук, много често е пренебрегвана, а според нас в днешно време и при наличието на толкова разнообрази устройства и външни носители, това е изключително важно. Караоке колоните от по-високо качество разполагат и с изход, чрез който, можете да подадете сигнал към друга тонколона.

Това са основните точки на които трябва да наблегнете при избора на караоке колона. Разбира се, не можем да пропуснем и гаранционните и извън гаранционните условия. При нас всички предлагани продукти са с 24 месеца гаранция, също така предлагаме и извънгаранционно обслужване.

Ако все още изпитвате затруднения или не сте в състояние да направите своя избор, можете да се консултирате с нас на посочените телефони и ние ще ви помогнем с избора на караоке тонколона, която ще срещне вашите конкретни нужди.