За директни поръчки
           0885 603 325

Количка0Продукта/и

Вашата количка е празна

Продуктът беше успешно добавен в количката.

Караоке колона - Често задавани въпроси

При зареждане на караоке колоната след 3-4 часа последният четвърти светодиод индикира, че е колоната е заредена, но след като я включа издържа около 30 минути?

Важно е да сте наясно, че всички батерии на караоке тонколоните се пълнят бавно. Горе-долу с 0.3-0.4A се зарежда 7.5А акумулаторна батерия. Ако е разредена докрай са необходими около 24-30 часа за пълно зареждане.

А, защо диодите индикират, че е напълно заредена?

Светлинната индикация показва, че в момента в батерията влизат 14.5 волта, които идват от зарядното. Реално, при включена в зарядното караоке колона тези светодиоди показват дали се зарежда колоната, а не дали е заредена. А когато е изключена от зарядното, показва колко намаля напрежението.

Защо зареждането на караоке колоната става толкова бавно?

Зарежда се бавно, защото караоке колоната не разполага със система, която да спре заряда /по-скъпо е/ и затова е хубаво процеса по зареждане да бъде следен. Ако оставите колоната да се зарежда 1-2 дни няма проблем, но ако я забравите включена 3-4 дни има вероятност акумулатора да се издуе и да се наложи смяна.

Колко часа трябва да издържа напълно зареден акумулатор на 15 инчова караоке колона?

Много зависи по какъв начин ще се натоварва. Обикновено, при нормалния условия около 5 часа свирене, ако се ползва само за говор може и повече.

Как процедирате при повреден акумулатор на караоке колона?

Акумулаторът няма гаранция, той се води консуматив и замяната му струва от 15 до 30 лв. в зависимост от модела.

Има ли караоке колони с по-мощни акумулатори?

Разбира се, често аниматори и други клиенти от развлекателната индустрия си поръчват предварително „тунинг“ на колоната. Добавяме допълнителен акумулатор и други екстрички към нея и работи над 8 часа.

Можем ли да заредим караоке колона в запалката на колата?

Ако само я включим в запалката на колата ще работи, но няма да се зарежда, защото подаваното напрежение е около 12V, а е нужно поне 14V, или с други думи, колата трябва да е запалена.

Караоке тонколоната работи само когато е включена в контакта, след изключване спира. Какъв може да е проблема?

Има няколко причини това да се случи, като основните са две. Или акумулаторът е заминал, което не е много вероятно или се е откачила някоя от клемите на акумулатора.

Караоке тонколоната функционира нормално, но когато я включа в контакта не се зарежда?

В буксата за 220 волта има бушон, проверете, го, ако е здрав, трябва да ни я донесете за сервизиране. Ако бушонът е изгорял и го замените, но колоната пак не се зарежда, също трбява да ни я оставите за ремонт.

Включваме флашката в караоке колоната, но музика не тръгва?

Вярвате или не, това е доста често срещан въпрос. За да тръгне флашката /или друга външна памет/ е нужно да натиснете бутона “Play”.

Защо мощностите на караоке колоните са описани 2 пъти, примерно веднъж 100W, а друг път 1000W? Откъде идва разликата?

По този въпрос може да се изпише много. Мощността се мери по 2 начина, а именно RMS (Root mean square) и пикова мощност (Program). При RMS обикновено стойностите са доста по-ниски от пиковите ватове, но те представят реалната мощност на говорителя. По-просто казано RMS е средната мощност, която говорителя може да обработва ежедневно, без да бъде нарушено качеството на звука или да има изкривявания. От другата страна пиковата мощност е най-високото ниво на мощност, което високоговорител или субуфер могат да достигнат. Същото важи и за усилвателите.

Ако трябва да го обясним по-просто, можем да дадем пример с управляването на автомобил движещ се с 200км/ч. Тази скорост е лесно постижима, но поддържането й е трудно без да причиним механични или термични повреди по автомобила. По същия начин пиковото ниво на мощност може да се поддържа за известно време, въпреки това, няма ясна дефиниция за колко точно време. Ако устройството е подложено на постоянна пикова мощност, проводниците могат да прегреят, което може бързо да повреди намотките.

Като обобщение, ще кажем, че масово в описанията на продуктите търговците изписват пиковите мощности като маркетингов трик без ясна представа, колко точно време ще издържи този продукт на максимално напрежение.

Караоке тонколоната подходяща ли е за професионални музиканти?

Накратко, не. Тези тонколони са далеч от качеството на звук и мощностите на професионалната апаратура. Те са предназначени за домашна употреба, анимация и непретенциозни събития. Ако сте професионален музикант, има далеч по-добри решения.

Има ли модели, които са подходящи за професионалисти?

Има, но се срещат рядко по нашите географски ширини. Основно внос отвън, като цените им надхвърлят 1000 лева и са доста сложни за сервизно обслужване.

От какво зависи мощността на караоке тонколоната?

Мощността е пряко свързана със захранването. В случая с акумулаторното захранване от 12-14 волта няма как да се постигне много. Трябва по-мощно захранване, което оскъпява допълнително продукта.

Има ли караоке колони по-мощни от 100W RMS?

Има, разбира се, но не и в нашата търговска мрежа, основно внесени отвън. Качествено изработени с 2x40V и с реална мощност от 200W RMS. Но както вече споделихме по-горе, цените им са нещо от рода на 1000-1200 лева, тежки са и се обслужват трудно.

Какво правим, ако трябва да озвучим открито пространство, но мощността не ни стига?

Най-лесният и бърз начин е да свържем две или повече караоке колони и ги накараме да свирят в синхрон. В този случай мощността ще се покачи в зависимост от броя колони.

Какво правим, ако караоке тонколоната се намокри, може ли да бъде поправена?

Може, но ремонта ще е ценово неизгоден. Като се сменят високоговорителите и електрониката вътре, единственото което oстава за ползване е кутията.

Има ли разлика в мощността между двойна и единична 15 инчова колона?

И двете са с еднакви компоненти, но двойната е в огромна кутия и е с 2 високоговорителя, и реално баса й звучи много по-мощно, но е с общо захранване и всъщност мощността е същата. Ако търсите по-голяма мощност си вземете две единички, тогава мощността ви става реални 2х100W RMS

При вас сервизират ли се караоке колони закупени от друго място?

Да, но предпочитаме да си ремонтираме нашите, тъй като всичко е конструирано на модули и много добре си познаваме продуктите.

На какво разстояние работят безжичните микрофони на тонколоната?

Поне 25 метра при добра видимост към колоната.

Колко време издържа батерията на микрофона?

С хубава алкална батерия над 10 часа са гарантирани.

Ремонтирате ли безжичните микрофони за караоке?

Да, ремонтираме ги, ако не успеем, можем да ви предложим нов на цена от 35 лева.

Мога ли да включва повече от 2 безжични микрофона в караокето? Примерно 3?!

За съжаление, не. Микрофоните работят на еднакви честоти и някои от тях ще се припокрият и заглушат.